Muumimukien nousu ja miten niistä tuli globaali ilmiö?

Mistä Muumimukien keräily alkoi?

Muumimukien nousu ja miten niistä tuli globaali ilmiö

Muumimukien keräily on alkanut monella jo 1990-luvulla, jolloin Arabia lanseerasi ensimmäiset Teema-malliset Muumit Sarjakuvat. Muumimuki on perinteisesti suomalainen muki ja Teema-mallinen muki on selkeästi skandinaaviset designmukit. Kuvitus on suomen yhden tunnetuimman taiteilijan Tove Janssonin luomien Muumihahmojen kuvituksella.

Muumimukeista tuli globaali ilmiö, Varhaisinta japanilaista Muumit-animaatiota oli tekemässä muun muassa legendaarinen animaatio-ohjaaja Hayao Miyazaki. Sarja ei kuitenkaan saanut Tove Janssonin hyväksyntää. Sarjaa ei koskaan käännetty englanniksi, saati suomeksi, eikä sitä koskaan esitetty Japanin ulkopuolella.

Syynä voi olla se, ettei Jansson antanut sille hyväksyntäänsä.

Sarjan yhtenä animaattoreista työskenteli vuonna 2013 eläkkeelle jäänyt anime-mestari Hayao Miyazaki. Miyazaki käsikirjoitti ja ohjasi urallaan muun muassa Naapurini Totoro -nimisen animaatioelokuvan, jota on kehuttu jopa maailman parhaaksi animaatioksi.

Muumeista tehtiin Japanissa myös Shin Moomin -niminen jatkosarja ja se käsitti 54 jaksoa. Jatko-osa vastasi paremmin Janssonin alkuperäisteoksia ja on ainoa varhaisista japanilaisista Muumit-animaatioista, jolle Jansson on myöntänyt kansainväliset levitysoikeudet.

Viimeisin Muumit-tuotos on vuonna 2014 ilmestynyt elokuva Muumit Rivieralla, joka perustuu Muumipeikko-sarjakuvan Muumiperhe Rivieralla -tarinaan. Suomalais-ranskalainen elokuva myytiin noin 40 maahan.

Mitä ovat Muumimukit ja tarina niiden suosion takana

Arabia lanseerasi ensimmäiset Teema-malliset Muumimukit 1990-luvun alussa ja siitä lähteekin sitten Muumimukien sarja. Sarjasta tehtiin lähes joka vuosi uusi mukinsa ja sitä odotettiin jo kovasti. Vuonna 2000 eli Milleniumin kunniaksi Arabia lanseerasi kenties ehkä tunnetuimman mukinsa Milleniumin, jossa Muumit juhlivat kuohuviinilasien kanssa taivaan loistaessa rakettien kuvituksesta. Meidän valilkoima löytyy tuotannosta poistuneet Muumimukit-osastosta.

Tutustu erityyppisiin Muumimukeihin ja teemoihin

Muumimukeja on ollut aina jatkuvasti vaihtuva hahmomuki ja samoihin aikoihin tulivat mukaan tuotantoon myös Muumilautaset sekä Muumikulhot. Kaikki astiat ovat Arabian Teema-malliston mukaisia. Teema osoittautui suosituksi malliksi, sillä se on moderni ja ajaton tyyli kuvaa selkeästi skandinaavista asiatyyliä ja on edelleen tuotannossa.

Mukeja on tehty myös pieniä eriä erikoiskappaleita, joista varmasti suosituin ja arvokkaimmaksi muodostunut vuonna 2004 Fazerin tilaama erikoismuki. Mukeja valmistettiin vain 400 kappaletta ja jokaisen pohjassa on numerointi 1 / 400, 2 / 400 jne. Nykyisin mukista on maksettu jopa 10.000 euroa ja hinta on vain kasvanut sen harvinaisuuden vuoksi.

Toinen keräilijöiden himoitsema Muumipeikko Unelmoi muki, jota valmistettiin vuonna 2005 tasan 2005 kappaletta. Tämänkin mukin arvo on pyörinyt tuhansissa euroissa, riippuen on siinä vielä viivakooditarra mukana vaiko ei. Yleensä keräilijät arvostavat siis tarrallisia, täysin käyttämättömiä mukeja. Kaupassamme on aika-ajoin keräilymukeja, joita ostamme keräilijöiltä suoraan ja myymme ne uusille keräilijöille ympäri maailmaa.

Verkkokaupan vaikutus Muumimukien keräilyn kasvavaan suosioon

Verkkokauppojen avautuminen on tehnyt Muumimukien ostamisesta helpompaa ja on useita sivustoja mistä voi mukeja ostaa, vaikka ne olisivatkin jo tuotannosta poistuneita.

Mikäli sinä olet myymässä omiasi, voit pyytää meiltä tarjouksen s-postilla info(@) ihanaiset.com. Ostamme kerralla enemmänkin, mutta tällä hetkellä ostamme vain tarrallisia, tuotannosta poistuneita 1-laatuisia mukeja. Jos olet myymässä, ota kuvat mukeista ja tee niistä lista, niin saat tarjouksen s-postiisi. Me maksamme toimituskulut mukien myyjän puolesta.

Katso kaikki Muumimukit!

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit

Kanta-asiakasohjelma

Liity kanta-asiakasohjelmaamme ja ansaitse ostoksistasi kanta-asiakaspisteitä! Kertyneet pisteet muutetaan kuukausittain rahanarvoisiksi henkilökohtaisiksi alennuskoodeiksi. Näet oman pistekertymäsi sekä henkilökohtaiset alennuskoodisi kirjautumalla verkkokauppamme Oma tili -osioon. Jäsenyys on maksuton.

Kanta-asiakkaana saat rahanarvoisia etuja

Kanta-asiakkaana ansaitset yhden kanta-asiakaspisteen jokaista ostoihin käyttämääsi 1,00 € kohden. Kertyneet kanta-asiakaspisteet muutetaan henkilökohtaisiksi alennuskoodeiksi kuukausittain seuraavasti:

100 pisteellä 5,00 € alennuskoodi
200 pisteellä 10,00 € alennuskoodi
300 pisteellä 25,00 € alennuskoodi

Alennuskoodin myöntämisestä yli jääneet kanta-asiakaspisteet säilyvät pistesaldossasi. Kirjautuneena kanta-asiakkaana näet taulukossa tämänhetkisen pistekertymäsi.