Tutustu Muumikirjojen maagiseen maailmaan ja niiden kestävään vetovoimaan

Mitä Muumikirjat ovat ja miksi ne ovat niin erityisiä?

Mitä Muumikirjat ovat ja miksi ne ovat niin erityisiä?

Tove Jansson on yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimmista taiteilijoista. Tove Jansson loi Muumit ja niistä on myöhemmin syntyneet Muumi-kirjat. Muumit asustavat paikassa, jonka nimi on Muumilaakso.

Muumilaakso

Muumilaaksossa on korkea Muumitalo ja siellä asustavat Muumipeikko sekä hänen äitinsä Muumimamma ja isänsä Muumipappa, sekä perheen ottolapsi Nipsu. Muita Muumilaakson asukkaita ovat muun muassa Niiskuneiti, Mymmeli, Pikku Myy, Niisku, Vilijonkka lapsineen, Nuuskamuikkunen, Mörkö, Hemuli ja Haisuli. Heistä Niiskuneiti ja Pikku Myy asuvat usein Muumitalossa. Harvemmin nähtyjä hahmoja ovat esimerkiksi Taikuri, Tuu-tikki, Surku, Jenni-täti sekä Tiuhti ja Viuhti. Lue lisää Muumihahmoista ja löydä ihania fanituotteita.

Muumien vaatteet

Vaatteita muumit eivät käytä, tosin Muumimamma pitää aina yllään esiliinaa ja Muumipappa päässään silinterihattua. Kuitenkin uidessaan muumit pukeutuvat uimapukuihin.

Muumikirjojen ikoniset kuvitukset, jotka kiehtovat nuoria ja vanhoja lukijoita

Tove Jansson (9.8.1914 – 27.6.2001) piti itseään aina ensisijaisesti taidemaalarina. Janssonin merkittävintä kuvataiteellista tuotantoa ovat julkiset tilaustyöt ja koristelumaalaukset muun muassa Auroran lastensairaalaan, kouluihin ja lastentarhoihin.

Muumitarinoita julkaistiin Janssonin elämän aikana romaaneina, kuvakirjoina ja sarjakuvina ja niitä on käännetty jo noin viidellekymmenelle kielelle.

Muumien kansainvälinen suosio ja miten he ovat vaikuttaneet

Muumien suosio perustuu varmasti osittain siihen, että Muumit ovat hyväntahtoisia, välittävät kaikista ja suhtautuvat maailman uteliaan kiinnostuneesti.

Maailma kaipaa suvaitsevaisuutta ja yksilönvapautta, joten Muumit ovat hahmoja mihin on monen hyvätahtoisten ihmisten helppo samaistua.

Kaikki meillä olevat Muumikirjat löytyvät Muumikauppamme osastosta Muumikirjat.

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit

Kanta-asiakasohjelma

Liity kanta-asiakasohjelmaamme ja ansaitse ostoksistasi kanta-asiakaspisteitä! Kertyneet pisteet muutetaan kuukausittain rahanarvoisiksi henkilökohtaisiksi alennuskoodeiksi. Näet oman pistekertymäsi sekä henkilökohtaiset alennuskoodisi kirjautumalla verkkokauppamme Oma tili -osioon. Jäsenyys on maksuton.

Kanta-asiakkaana saat rahanarvoisia etuja

Kanta-asiakkaana ansaitset yhden kanta-asiakaspisteen jokaista ostoihin käyttämääsi 1,00 € kohden. Kertyneet kanta-asiakaspisteet muutetaan henkilökohtaisiksi alennuskoodeiksi kuukausittain seuraavasti:

100 pisteellä 5,00 € alennuskoodi
200 pisteellä 10,00 € alennuskoodi
300 pisteellä 25,00 € alennuskoodi

Alennuskoodin myöntämisestä yli jääneet kanta-asiakaspisteet säilyvät pistesaldossasi. Kirjautuneena kanta-asiakkaana näet taulukossa tämänhetkisen pistekertymäsi.